Cus cus cu legume

de -Licurici- in Mancaruri de post, 4 Apr 2019 | 5158 vizualizari

 

"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 200 g cuscus;
  • 1 ardei (am folosit 1/2 rosu; 1/2 galben);
  • un dovlecel;
  • 1/2 dovlecel zucchini;
  • cateva rosii cherry;
  • 2 cepe;
  • o lingurita amestec de legume;
  • 2 linguri ulei;
  • sare roz de Himalaya;
  • piper;
  • patrunjel;
  • 400ml apa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu legume:

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt.
Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4).
Separat, se pune apa la fiert cu o lingurita din amestecul de legume.
Legumele se lasa pe foc in jur de 10min, acoperite cu un capac, amestecand din cand in cand. Se adauga cate o lingura de apa, sa nu se prinda de tigaie, sare si piper.
Se adauga cuscus-ul si se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga apa fiarta si se amesteca 2-3 minute.
Se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac, in jur de 10min, apoi se poate servi.
Patrunjelul se poate pune in preparat sau se pune in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume